מתכון פשוט פשוט, הכנה בקלי קלות, ומלא מלא בריאות.
נורית מגלה לנו איך להכין חומוס ביתי שיעשיר כל ארוחה!
מתכון קליל, בריא, לא יקר והכי חשוב – טעים!
לשבת וגם לימות השבוע לארוחת צהריים מפנקת .
רכיבים :
חומוס – קילו
טחינה – קופסא שלמה
לימון – 1 שלם
מלח – כפית
מים – כמו כמות הטחינה
אופן ההכנה :
משרים חומוס לילה שלם במים פושרים.
לוקחים חופן מהחומוס ובודקים אם קיימת נגיעות של תולעים.
מכניסים את החומוס הנקי לסיר הלחץ אשר בו ייעשה כל הבישול למשך 20 דקות (אם אין סיר לחץ הבישול נעשה זמן רב יותר באופן משמעותי).
לאחר מכן מסננים את החומוס מהמים החמים, מוסיפים קופסת טחינה, כפית מלח, לימון ומים – הכמות הנדרשת היא ככמות הטחינה. על מנת לקבל חומוס במרקם גס יותר – מוסיפים כמות קטנה יותר ועל מנת לקבל חומוס במרקם עדין יותר מוסיפים יותר טחינה, לוקחים מקל בלנדר ומערבבים את כל הרכיבים, ניתן להשאיר גרגירים שלמים למי שמעדיפה חומוס מסבחה – ניתן להכין חצי כמות ואת שאר הגרגירים להכניס למקפיא ולשמור לפעם אחרת .
בתאבון !
תודה לנורית אילון הירש על המתכון המקסים.
נורית , את אלופה.ממש טעים !!!
המשיכי כך , פינת הבישופים מאד יעילה לכבוד שבת….
אני אלמד אותך סלט מטבוחה פשוט וטעים.
לוקחים עגבניות בשימורים ללא חומר משמר.שופכים לתוך סיר,מבשלים עד שנראה שנשארו מעט מים, מוסיפים קצת פלפל ירוק חתוך חריף בלי גרעינים, שמן שמכסה את כל העגבניות, שום בערך 5 שיניים מעוכות, מלח ופלפל לפי טעם.מסירים מהאש כאשר ה מטבוחה הופכת להיות סמיכה .
בתאבון יישר כח!
תודה נורית, תבורכי
תודה לך נורית המתכונים שלך נפלאים.
ואת מעבירה את הכל החן ובנעימות.
רציתי לשאול אותך איזה סיר לחץ את משתמשת?
תודה
הסיר שנורית משתמשת: WMF
אבל כל סיר לחץ מתאים למתכון זה..
נורית היקרה מתכון מעולה אני אנסה להכין.
חשבתי במקום המים שמוסיפים עדיף לשמור על מי החומוס עצמו שבו רוב האנרגיה של החומוס נמצאת.
בשורות טובות
את ככ עושה טוב במתכונים שאת מעבירה ודוקא בגלל שהם ביתיים ופשוטים.תןדה
בסד
נורית את אשה מדהימה. אוהבת את דרך ההגשה העממית והפשוטה. ברורה לגמרי… והמתכונים פשוט מנצחים..
יישר כח, המשיכי להביא לנו עוד מתכונים קלים וטעימים…
יעלה