נשים יקרות, הרגע לו כולכן חיכיתן… לימונים כבושים הישר ממטבחה של סנדרה בן דוד
משמש כתוספת לסלטים וכמטבל.
רשימת המרכיבים:
צנצנת זכוכית הרמטית (עדיף כמה שיותר רחבה)
5-10 לימונים תלוי בגודל הצנצנת
צלחת שטוחה עם מלח גס
פפריקה מתוקה בשמן
חצי כוס שמן
אופן ההכנה
מנקים את כל הכנימות בסקוצ’ש מהלימונים, לאחר מכן מגרדים אותם ע”י סכין עד שהלימונים נקיים לגמרי מכנימות.
חותכים כל לימון משתי הפינות שלו (יש לשמור את הפינות)
חותכים כל לימון לפלחים עגולים בעובי של כחצי ס”מ (לא דקים מדי)
טובלים כל פלח משתי צדדיו במלח הגס ומסדרים בצורה מסודרת בצנצנת עד כמעט סוף הצנצנצת .דוחסים את הלימונים בעדינות, ומשאירים קומה פנויה.
סוחטים את כל הפינות שחתכנו בהתחלה לתוך כוס ריקה , מוסיפים חצי כוס שמן וכף פפריקה מתוקה בשמן, מערבבים הכל ושופכים לצנצנת בצורה אחידה.
בסוף הצנצנת אוטמים בחתיכות לימון כמה שיותר סגור שלא יכנס חמצן, על הקומה הזו מוזגים עוד מעט שמן. סוגרים את הצנצנת במכסה הרמטי ומניחים על המדף.
פעם בשבוע מעבירים סיבוב עדין לצנצנת. לאחר שבועיים מכניסים את הצנצנת למקרר והלימונים מוכנים לאכילה.
תודה לסנדרה בן דוד על המתכון המשובח
היה שווה לחכות!
לא להאמין כמה זה קל!!
תודה תודה תודה סנדרה מקסימה!!!!!
תודה רבה לסנדרה ונורית,ממש לא משנה איזה מתכון אתן מביאות ,הכל מעולה!!!!!וקל!!!!!!תביאו עוד ועוד ותזכו לשמח ולשמוח.ה’ יברך אתכן!
תבורכו!! מתכונים נהדרים!! שדרגתם לי את המטבח, גם קלים גם איכותיים וטעימים, תמשיכו, מחכה לעוד, ואפילו לבסיסיים ביותר:)
בס”ד
מקסים ממש
אין ספק שהמטבח האימהי והחם משרה אווירה מיוחדת בבית היהודי?
סנדרה אשמח שתכתבי באיזו סכין את משתמשת והאם את משחיזה
בשורות טובות
בס”ד
וואוו איזה רעיון לשים לימון כבוש בתבשילים וסלטים, מהמם!
איזה תענוג לראות וממש עושה חשק להכין 🙂
תודה רבה ובבקשה תמשיכו…
תודה ענקית על כל מתכון, סנדרה עם המון טעם, האנרגיות הטובות, הנדיבות והחיוך הכובש! אין ספק שהאישיות המקסימה שלה מורגשת עמוק במאכלים………. כיף לצפות וחבל שאי אפשר לטעום. תמשיכי לשמח ולתת מכל הלב! תודה.