• ראשי
  • שידור חי
  • התחברי
  • שמים
  • מוזיקה
  • אודותינו
  • צור קשר
  • חיפוש
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Instagram
  • Flickr
  • Foursquare
אשירה
  • מרצים
  • נושאים
  • מסע לאומן
  • סדנאות
  • אירועים
  • תוכניה
  • מנוי לר’ ימימה/תרומות
  • חיפוש
  • התחברי
  • מרצים
  • נושאים
  • סדנאות אינטרנטיות
  • נסיעות לאומן
  • אירועים ופרסומים
  • תוכניה שבועית מרכז אשירה – שמים
  • מנוי לר’ ימימה מזרחי/תרומות
  • מוזיקה
  • אתר שמים
  • English
  • אודותינו
  • שידור חי
  • צור קשר
אשירה
  • מרצים
  • נושאים
  • מסע לאומן
  • סדנאות
  • אירועים
  • תוכניה
  • מנוי לר’ ימימה/תרומות
  • חיפוש
  • התחברי
  • מרצים
  • נושאים
  • סדנאות אינטרנטיות
  • נסיעות לאומן
  • אירועים ופרסומים
  • תוכניה שבועית מרכז אשירה – שמים
  • מנוי לר’ ימימה מזרחי/תרומות
  • מוזיקה
  • אתר שמים
  • English
  • אודותינו
  • שידור חי
  • צור קשר
ראשי » נושאים » בישולים - מתכונים » קציצות עדשים אדומות | ג’סיקה הלפרין

קציצות עדשים אדומות | ג’סיקה הלפרין

Avatar A Shaya מאי 26, 2020 5:40 am 4 תגובות

מה הסוד של ג׳סיקה לרוטב עגבניות מופלא בשלוש שניות? ואיך כל זה קשור לקציצות משביעות וקלות להכנה – ללא בשר…

שתף

  • לחיצה לשיתוף בפייסבוק (נפתח בחלון חדש)
  • לחצו כדי לשתף בטוויטר (נפתח בחלון חדש)
  • לחיצה לשיתוף ב-WhatsApp (נפתח בחלון חדש)
  • לחצו כדי לשתף ב LinkedIn (נפתח בחלון חדש)
  • לחיצה לשיתוף ב-Telegram (נפתח בחלון חדש)
  • לחצו כדי לשלוח את זה לחבר בדואר אלקטרוני (נפתח בחלון חדש)
  • לחצו כדי להדפיס (נפתח בחלון חדש)
Loading the player ...
לצפיה דרך האיפון | להורדת השיעור בפורמט שמע| לינק עבור קשיי חיבור וצפיה

מידע למנוי ותשלום לשיעורי הר ימימה מזרחי לחצי כאן

מתכון קציצות עדשים אדומות
בריא, מזין וטעים. מתאים כתחליף לחלבון מן החי. פשוט להכנה. מתאים לארוחת צהרים חמה.

מרכיבים

עדשים אדומות
עגבניות שרי תמר
עלי סלרי
בצל
מלח אטלנטי
שום
פלפל שחור
כורכום
כמון
שמן זית

אופן ההכנה

בוררים עדשים אדומות ומשרים אותם במים, לאחר מכן מסננים את העדשים ומניחים בקערה בצד.
לוקחים חבילה של עגבניות שרי תמר, ומכניסים לבלנדר עד לקבלת רסק טבעי, מוציאים את הרסק ומעבירים לתוך מחבת רחב שוליים, ומבשלים על אש בינונית. קוצצים את עלי הסלרי וחצי בצל לבן ומניחים בצד. מכניסים את העדשים המסוננות לבלנדר לטחינה קלה,(לא לרמת פירה) ואליהן מוסיפים את הסלרי והבצל ומערבבים/טוחנים קלות. מוסיפים לתערובת – מלח ים אטלנטי, פלפל שחור, כורכום, וכוסברה טחונה.
מורידים את  העגבניות מהגז ומוסיפים מספר שיני שום לפי הטעם. מוסיפים כורכום, פלפל שחור, מלח ים אטלנטי ,כוסברה טחונה וכמון. לאחר מכן מחזירים את הרוטב למספר דקות לאש עד לחימומו, לאחר מכן מורידים את הרוטב מהגז.
מעבירים את העדשים לקערה מכינים את כדורי הקציצות, ומכניסים אותם לרוטב העגבניות. שמים את סיר הקציצות על אש בינונית – (חשוב שהקציצות יהיו שכבה אחת מעל הרוטב מפני שיש להן נטייה להידבק למחבת). מוסיפים שמן זית על הקציצות ומכסים לעשר דקות, לאחר מכן הופכים את הקציצות ומכסים לעוד 10 דקות, יש לנער את המחבת מידי פעם וניתן להוסיף מים במקרה שהרוטב מתייבש.

בתאבון !

תודה לג’סיקה הלפרין המדהימה על המתכון המחמם הזה !

 

שתף

  • לחיצה לשיתוף בפייסבוק (נפתח בחלון חדש)
  • לחצו כדי לשתף בטוויטר (נפתח בחלון חדש)
  • לחיצה לשיתוף ב-WhatsApp (נפתח בחלון חדש)
  • לחצו כדי לשתף ב LinkedIn (נפתח בחלון חדש)
  • לחיצה לשיתוף ב-Telegram (נפתח בחלון חדש)
  • לחצו כדי לשלוח את זה לחבר בדואר אלקטרוני (נפתח בחלון חדש)
  • לחצו כדי להדפיס (נפתח בחלון חדש)
בישולים – מתכונים ג'סיקה הלפרין מתכונים סדנת בישול קציצות עדשים אדומות
« פוסט קודם
פוסט הבא »

4 תגובות

  1. Avatar
    הילה הגב אוגוסט 24, 2016 בשעה 3:08 pm

    בס”ד

    תודה רבה!!!

    יישר כח גדול 🙂

    נהניתי לשמוע ולהעשיר את הידע באוכל מזין ובריא, בבקשה תמשיכי… 🙂

  2. Avatar
    יהל הגב ינואר 11, 2017 בשעה 3:23 pm

    וואו! הקציצות יצאו מעולה, בלי לטגן את השום. תודה רבה!

  3. Avatar
    דיתי הגב יולי 30, 2017 בשעה 2:13 pm

    יצא מעולה!

    כ״כ בריא כ״כ טעים

    יישר כוח גדול

    מחכה לעוד מתכונים מופלאים שלך

    ובעיקר להסברים על בישול בריא ובריאות 🙂

  4. Avatar
    נחמה הגב אוקטובר 19, 2020 בשעה 11:21 pm

    ג’סיקה היקרה מאוד.
    אני כ”כ מודה לך!!!
    אני מחפשת כל הזמן מנות עיקריות מקטניות וזה כזה מתכון לילדים…
    איזה כייף.
    וההסברים שלך מובנים ,משכנעים ונותנים מוטיבציה לאכול בריא.
    ד’ יברך אותך!!
    תודה.
    אגב,מה מוסיפים ליד?

השארת תגובה

ביטול

נותנים יד להפצת תורה במרכז אשירה-שמים
מסעות רוחניים לאומן

אולי יעניין אותך גם:

פירה דוחן | ג’סיקה הלפרין מתכון לקציצות דגיםמתכון לקציצות דגים ברוטב עגבניות | סנדרה בן דוד קציצות דג אפויות בפנקו | סנדרה בן דוד סלט פול אביבי | ג’סיקה הלפרין
נצפים ביותר
  • איך היא אוחזת | הר’ ימימה מזרחי ( לקושי בצפיה ראי תגובה 3)
    איך היא אוחזת | הר’ ימימה מזרחי ( לקושי בצפיה ראי תגובה 3)
  • מתכון לקציצות דגים ברוטב עגבניות | סנדרה בן דוד
    מתכון לקציצות דגים ברוטב עגבניות | סנדרה בן דוד
  • אולי הקיץ אנחנו נפגש | הר’ ימימה מזרחי
    אולי הקיץ אנחנו נפגש | הר’ ימימה מזרחי
  • הכתר, הקורונה, ושבעת הקבצנים | נורית אילון הירש
    הכתר, הקורונה, ושבעת הקבצנים | נורית אילון הירש
  • תרבות, אנשים !! | הר’ ימימה מזרחי
    תרבות, אנשים !! | הר’ ימימה מזרחי
אירועים ופרסומים
‘תפילה למשה’-  זום של תורה ותפילה לכבוד  ז’ אדר- יום פטירת משה רבנו עם הר’ ימימה מזרחי | שיעור הוידאו השבועי

‘תפילה למשה’- זום של תורה ותפילה לכבוד ז’ אדר- יום פטירת משה רבנו עם הר’ ימימה מזרחי | שיעור הוידאו השבועי

שיעור לראש חודש אדר | הר’ ימימה מזרחי | שיעור הוידאו השבועי

שיעור לראש חודש אדר | הר’ ימימה מזרחי | שיעור הוידאו השבועי

‘הדיברות מדברות אלייך’ | שיעור לפרשת יתרו ושבת מברכים אדר עם הר’ ימימה מזרחי | שיעור הוידאו השבועי

‘הדיברות מדברות אלייך’ | שיעור לפרשת יתרו ושבת מברכים אדר עם הר’ ימימה מזרחי | שיעור הוידאו השבועי

נשים שמחות לכבוד ט”ו בשבט-ערב של צמיחה |  הר’ ימימה מזרחי | בשיתוף עיריית אשדוד ומרכז אשירה

נשים שמחות לכבוד ט”ו בשבט-ערב של צמיחה | הר’ ימימה מזרחי | בשיתוף עיריית אשדוד ומרכז אשירה

אודות אשירה
אתר הצמיחה הרוחנית לנשים “אשירה” הינו אתר אינטרנט המכיל מידע כולל ומגוון לפיתוח וצמיחה מבחינה רוחנית עבור נשות ישראל.

לתנאי שימוש ופרטיות >>
יצירת קשר
מרכז שמים/ אשירה
רחוב יחיאלי 4 נוה צדק תל אביב
טלפון: 0722-146146
טלפון ארה"ב : 347-901-5172
חניה בשפע באזור כולו.
תגובות אחרונות
  • רחלי לוי על הקבצן השישי – אל תעזבי ידיים | שבעת הקבצנים 9 | נורית אילון הירש
  • אשירה אשירה על לעבור את הקיר – סרטה של רמה בורשטין – עכשיו לצפיה באתר אשירה
  • אסנת תירצה אליחי על הקבצן בעל החטוטרת – מושג הצדיק ביהדות | שבעת הקבצנים 8 | נורית אילון הירש
  • רחל על ביגלה ירושלמי – חלות ועוגת שמרים מבצק אחד | נורית אילון הירש
  • יעל גז על נשים שמחות לכבוד ט”ו בשבט-ערב של צמיחה | הר’ ימימה מזרחי | בשיתוף עיריית אשדוד ומרכז אשירה
הירשמי לניוזלטר והישארי מעודכנת
שם פרטי
שם משפחה*
דוא'ל*
מקור של ליד
תנאי שימוש ופרטיות
ashira main1
כל הזכויות שמורות לעמותת "אשירה שמים"

לעזרה או לתשלום טלפוני השאירי הודעה....

גלילה לראש העמוד
loading בטל
הרשומה לא נשלחה - בדוק את כתובות המייל בבקשה!
הפעולה נכשלה, בקשה נסה שוב
מצטערים, הבלוג שלך אינו יכול לשתף רשומות בדואר אלקטרוני.