• ראשי
  • שידור חי
  • התחברי
  • שמים
  • מוזיקה
  • אודותינו
  • צור קשר
  • חיפוש
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Instagram
  • Flickr
  • Foursquare
אשירה
  • מרצים
  • נושאים
  • מסע לאומן
  • סדנאות
  • אירועים
  • תוכניה
  • מנוי לר’ ימימה/תרומות
  • חיפוש
  • התחברי
  • מרצים
  • נושאים
  • סדנאות אינטרנטיות
  • נסיעות לאומן
  • אירועים ופרסומים
  • תוכניה שבועית מרכז אשירה – שמים
  • מנוי לר’ ימימה מזרחי/תרומות
  • מוזיקה
  • אתר שמים
  • English
  • אודותינו
  • שידור חי
  • צור קשר
אשירה
  • מרצים
  • נושאים
  • מסע לאומן
  • סדנאות
  • אירועים
  • תוכניה
  • מנוי לר’ ימימה/תרומות
  • חיפוש
  • התחברי
  • מרצים
  • נושאים
  • סדנאות אינטרנטיות
  • נסיעות לאומן
  • אירועים ופרסומים
  • תוכניה שבועית מרכז אשירה – שמים
  • מנוי לר’ ימימה מזרחי/תרומות
  • מוזיקה
  • אתר שמים
  • English
  • אודותינו
  • שידור חי
  • צור קשר
ראשי » נושאים » בישולים - מתכונים » מתכון לקציצות דגים ברוטב עגבניות | סנדרה בן דוד
Avatar rellyduk יולי 22, 2020 5:00 pm 21 תגובות

קרה לנו נס גלוי וסנדרה הסכימה לגלות לנו את הסודות שלה לקציצות דג גאוניות ברוטב עגבניות… וכמה שזה טעים…

שתף

  • לחיצה לשיתוף בפייסבוק (נפתח בחלון חדש)
  • לחצו כדי לשתף בטוויטר (נפתח בחלון חדש)
  • לחיצה לשיתוף ב-WhatsApp (נפתח בחלון חדש)
  • לחצו כדי לשתף ב LinkedIn (נפתח בחלון חדש)
  • לחיצה לשיתוף ב-Telegram (נפתח בחלון חדש)
  • לחצו כדי לשלוח את זה לחבר בדואר אלקטרוני (נפתח בחלון חדש)
  • לחצו כדי להדפיס (נפתח בחלון חדש)
Loading the player ...
לצפיה דרך האיפון | להורדת השיעור בפורמט שמע| לינק עבור קשיי חיבור וצפיה

מידע למנוי ותשלום לשיעורי הר ימימה מזרחי לחצי כאן

מתכון לקציצות דגים ברוטב עגבניות | סנדרה בן דוד

מתכון קל ופשוט לכבוד שבת קודש שיביא עימו ניחוחות טובים.

מרכיבים
1 קילו  עגבניות
גמבה
1 פלפל צהוב
עלי מנגולד (סלק)
שמן זית
סלרי (כרפס)
8,9 שיני שום
עגבניות שרי
1 פלפל חריף ירוק
2 פלפל אדום קטן חריף
4 כפות חומוס מושרה
דג טחון – חצי קילו סלמון , חצי קילו לוקוס (אפשר גם כל דג טחון אחר)
2 בצל
כוסברה
זעפן
פלפל שחור 2 כפות
מלח  כפית
כמון
גרגירי כוסברה
1 ביצה
1 כפית סוכר
כורכום
לימון כבוש

 אופן ההכנה

מניחים עגבניות שטופות על גבי מגש עם נייר אפייה. מכניסים למספר דקות לתנור על חום בינוני – בין 200-180, בינתיים מחממים שמן זית בכמות נדיבה בסיר שבו מכינים את הרוטב  לקציצות. לאחר שמוציאים את העגבניות מהתנור, מקלפים מהם את הקליפה, וחותכים אותם לחתיכות בינוניות ומניחים בקערה בצד. חותכים את הגמבה והפלפל הצהוב ושמים בשמן שזה עתה חומם, לאחר מכן מנקים את הפלפל הירוק החריף מהגרעינים, חותכים ומניחים למחבת.

חותכים עלי מנגולד (עלי סלק) לגודל בינוני, מכניסים לסיר עם גבעולי סלרי, את עלי הסלרי שמים בצד. חותכים 2 פלפלים אדומים חריפים ואת שיני השום ומכניסים לסיר יחד עם הפלפלים והעגבניות שנחתכו קודם. מוסיפים עגבניות שרי, גרגירי חומוס, גרגירי כוסברה, זעפרן, כפית מלח, פלפל שחור, ומשאירים להתבשל.

לוקחים 2 בצלים ומגרדים בפומפייה, את השאריות מכניסים לסיר. מוסיפים את הבצל לתערובת הדגים (של הלוקוס והסלמון), חותכים כוסברה, עלי סלרי ,מוסיפים ביצה , כפית כורכום ומערבבים. מרטיבים את הידיים ולוקחים כמות נדיבה מהדג ומכינים קציצות. מכניסים לרוטב ומכסים לעשר דקות על אש נמוכה.

למתכונים נוספים של סנדרה בן דוד לחצי כאן>>
למתכונים נוספים באתר אשירה לחצי כאן>>

שתף

  • לחיצה לשיתוף בפייסבוק (נפתח בחלון חדש)
  • לחצו כדי לשתף בטוויטר (נפתח בחלון חדש)
  • לחיצה לשיתוף ב-WhatsApp (נפתח בחלון חדש)
  • לחצו כדי לשתף ב LinkedIn (נפתח בחלון חדש)
  • לחיצה לשיתוף ב-Telegram (נפתח בחלון חדש)
  • לחצו כדי לשלוח את זה לחבר בדואר אלקטרוני (נפתח בחלון חדש)
  • לחצו כדי להדפיס (נפתח בחלון חדש)
דגים לשבת מתכון לקציצות דגים מתכון לקציצות דגים ברוטב עגבניות מתכון קציצות דג קציצות דג קציצות דג ברוטב עגבניות קציצות דגים קציצות דגים ברוטב עגבניות
« פוסט קודם
פוסט הבא »

21 תגובות

  1. Avatar
    מזל בן שושן הגב מרץ 14, 2016 בשעה 12:21 am

    תודה מקסים עוד

  2. Avatar
    שרה הגב מרץ 14, 2016 בשעה 4:27 pm

    תודה רבה. איזה יופי, בשקט במאור פנים ובהמון כשרון וידע מלמדת סנדרה איך לבשל. תבורכי
    אולי בהזדמנות תוכלי ללמד איך מכינים לימונים כבושים?
    שתזכי לימים ארוכים וטובים. שאפו

    • Avatar
      rellyduk הגב מרץ 15, 2016 בשעה 6:21 am

      שרה תודה על המילים החמות. נעביר לסנדרה את הבקשה על הלימונים הכבושים 🙂 פורים שמח!

  3. Avatar
    avigail הגב מרץ 14, 2016 בשעה 10:10 pm

    so cut I want to taste!!!

  4. Avatar
    שרי הגב מרץ 14, 2016 בשעה 11:49 pm

    אין עליך סנדרה!
    השפע, הצבעים, הגיוון, הכיף, העונג….
    נראה לי שאפילו המסך התחיל להעלות ניחוח…
    תודה רבה!!

  5. Avatar
    יונית הגב מרץ 15, 2016 בשעה 8:20 pm

    סנדרה!
    את כזאת מגניבה!
    והאוכל שלך-
    יאמייייייייייי!!
    אפילו שאני אשכנזיה טהורה אני מנסה, רק עם קצת פחות חריף…
    🙂
    תמיכי לשמח אותנו במתכונים שלך!

  6. Avatar
    שרית הגב מרץ 16, 2016 בשעה 12:31 pm

    תודה רבה לך נורית!
    אני מאוד נהנת מהמתכונים שאת מעלה ושל האורחות.
    בריא, בלי מרגרינה,קמח לבן וכו’. פשוט תענוג!
    מתכונים שמתאימים מאוד לעקרת הבית…
    אז מבחינתי פשוט המשיכי כך..את עושה זאת מצויין!

  7. Avatar
    קרן הגב מרץ 16, 2016 בשעה 7:23 pm

    יואווו, איזה כשרון!!!!
    אין עליך סנדרה! עושה חשק לבשל!
    תודה לנורית על התכנית המקסימה!!!!!!!!!!!!
    אתר אשירה יחיד ומיוחד!

    • Avatar
      שרית הגב מרץ 17, 2016 בשעה 7:55 am

      זה כל כך משמח אותנו שאתן נהנות מהמתכונים שלנו!! 🙂
      שווה לעקוב, יהיו עוד מתכונים שווים בהמשך 🙂
      ותשתפו אותנו איך יצא!!

  8. Avatar
    אסתריקה הגב מרץ 17, 2016 בשעה 7:50 am

    מתכונים מעולים שמועברים עם הרבה ניחוח יהודי ואהבת ה’ והמצוות.
    מחכה למתכונים של הלימון הכבוש והמיונז הביתי בקוצר רוח

  9. Avatar
    חנה הגב מרץ 21, 2016 בשעה 3:15 pm

    הקשבתי לכל המילים שליטפו את הכנת הדגים שהכנת
    הנה רק חלק ; “נפנק” “עושה טוב” “כמות יפה” “טעים” “צבעים” “צבע יפה”
    “קצת שמח” “מה שעושה לכם שמח” “כמות נדיבה”ועל הרעש של הטיגון “זה רעש שאני אוהבת” אין פלא שהאוכל שלך יוצא טעים הוא מלא אהבה ומלא שמחה
    אני אישית מחכה לעוד מתכונים סנדרה את מקרינה המון אהבה לבישול
    נראה לי שרק אם תעמדי במטבח הפלפלים והעגבניות יקפצו לבד בשמחה אל המחבת

  10. Avatar
    גתית הגב מרץ 23, 2016 בשעה 10:46 am

    מצטרפת לכל התגובות!!!!!!!!
    סנדרה שתדעי לך שאימצתי את המתכונים הקודמים שלך עם החצילים… מאז אני מכינה אותם כל שבת וכולם מלקקים אצבעות..
    בזכותך גם סוף סוף, פעם ראשונה בחיי הצלחתי להכין ספינג’ בחנוכה!!
    נורית- גם הדג הכתום שלך הוא להיט אצלנו בשבתות, וזה פשוט כיף ענק שאתן עושות דבר כזה,
    עושה חשק לבשל!!!
    תענית אסתר היום.. ומה שעשית לי עם הקציצות דג האלה… זה ממש עינוי לראות דברים כאלה בצום :):):)

  11. Avatar
    בר אטיאס הגב יוני 8, 2016 בשעה 10:42 am

    סנדרה את מדהימה. מתכון מנצח. אוהבת אותך בר

  12. Avatar
    חבצלת הגב אוגוסט 10, 2016 בשעה 1:52 am

    בסד
    עשית אותי רעבה כבר מיום שלישי לשבת
    אשרייך

  13. Avatar
    הילה הגב אוגוסט 22, 2016 בשעה 3:08 pm

    בס”ד

    מקסים!!! ממש עושה חשק לבשל!!!
    סנדרה את ממש מתוקה וכייף לראות ולשמוע אותך
    תודה רבה לך ולנורית ולאתר

    • Avatar
      מיכל טייב הגב אוגוסט 23, 2016 בשעה 5:42 pm

      שמחים שאת נהנית, את מוזמנת להמשיך לעקוב אחר מתכונים חדשים!

  14. Avatar
    תמר הגב נובמבר 17, 2016 בשעה 3:42 am

    את אמנית בשול אמיתית
    יש לך טיפים ומגע מיוחד לכל דבר שזה מה שעושה אוכל טוב למעולה
    סופסוף לומדים איך להכין אוכל אוטנטי והכל בריא !
    מדהים מדהים
    ישר למסטרשף

  15. Avatar
    שירה הגב דצמבר 8, 2017 בשעה 1:37 pm

    תענוג להקשיב לך סנדרה! כל תיאור וכל מילה נאמרות בחן אמיתי, עושה לי חשק לרוץ למטבח ולפנק את הבית.. לומדת ממך המון בעיקר איך עושים בכיף לכבוד שבת

  16. Avatar
    מאיה הגב ינואר 29, 2018 בשעה 1:19 am

    איזו מקסימה

    נשמע טעים…

    יישר כח גדול!! תבורכו!!

  17. Avatar
    אפרת ו הגב יולי 27, 2020 בשעה 6:05 pm

    הכנתי את זה היום וזה פשוט מושלםםםםםםםםם
    ממש תודה זה פעם ראשונה שלי בקציצות דגים אבל זו טבילת אש מעולה
    לא נשאר אפי’ רוטב בסיר ::))

  18. Avatar
    אילה הגב דצמבר 8, 2020 בשעה 2:50 am

    מושלם

השארת תגובה

ביטול

נותנים יד להפצת תורה במרכז אשירה-שמים
מסעות רוחניים לאומן

אולי יעניין אותך גם:

קציצות דג אפויות בפנקו | סנדרה בן דוד מתכון לקציצות מפרום | נורית אילון הירש נורית אילון הירש במתכון לשבת – מטבוחה מרוקאית מפרוםמתכון קובה סולת במרק דלעת/סלק | נורית אילון הירש
נצפים ביותר
  • איך היא אוחזת | הר’ ימימה מזרחי ( לקושי בצפיה ראי תגובה 3)
    איך היא אוחזת | הר’ ימימה מזרחי ( לקושי בצפיה ראי תגובה 3)
  • מתכון לקציצות דגים ברוטב עגבניות | סנדרה בן דוד
    מתכון לקציצות דגים ברוטב עגבניות | סנדרה בן דוד
  • אולי הקיץ אנחנו נפגש | הר’ ימימה מזרחי
    אולי הקיץ אנחנו נפגש | הר’ ימימה מזרחי
  • הכתר, הקורונה, ושבעת הקבצנים | נורית אילון הירש
    הכתר, הקורונה, ושבעת הקבצנים | נורית אילון הירש
  • תרבות, אנשים !! | הר’ ימימה מזרחי
    תרבות, אנשים !! | הר’ ימימה מזרחי
אירועים ופרסומים
‘תפילה למשה’-  זום של תורה ותפילה לכבוד  ז’ אדר- יום פטירת משה רבנו עם הר’ ימימה מזרחי | שיעור הוידאו השבועי

‘תפילה למשה’- זום של תורה ותפילה לכבוד ז’ אדר- יום פטירת משה רבנו עם הר’ ימימה מזרחי | שיעור הוידאו השבועי

שיעור לראש חודש אדר | הר’ ימימה מזרחי | שיעור הוידאו השבועי

שיעור לראש חודש אדר | הר’ ימימה מזרחי | שיעור הוידאו השבועי

‘הדיברות מדברות אלייך’ | שיעור לפרשת יתרו ושבת מברכים אדר עם הר’ ימימה מזרחי | שיעור הוידאו השבועי

‘הדיברות מדברות אלייך’ | שיעור לפרשת יתרו ושבת מברכים אדר עם הר’ ימימה מזרחי | שיעור הוידאו השבועי

נשים שמחות לכבוד ט”ו בשבט-ערב של צמיחה |  הר’ ימימה מזרחי | בשיתוף עיריית אשדוד ומרכז אשירה

נשים שמחות לכבוד ט”ו בשבט-ערב של צמיחה | הר’ ימימה מזרחי | בשיתוף עיריית אשדוד ומרכז אשירה

אודות אשירה
אתר הצמיחה הרוחנית לנשים “אשירה” הינו אתר אינטרנט המכיל מידע כולל ומגוון לפיתוח וצמיחה מבחינה רוחנית עבור נשות ישראל.

לתנאי שימוש ופרטיות >>
יצירת קשר
מרכז שמים/ אשירה
רחוב יחיאלי 4 נוה צדק תל אביב
טלפון: 0722-146146
טלפון ארה"ב : 347-901-5172
חניה בשפע באזור כולו.
תגובות אחרונות
  • רחלי לוי על הקבצן השישי – אל תעזבי ידיים | שבעת הקבצנים 9 | נורית אילון הירש
  • אשירה אשירה על לעבור את הקיר – סרטה של רמה בורשטין – עכשיו לצפיה באתר אשירה
  • אסנת תירצה אליחי על הקבצן בעל החטוטרת – מושג הצדיק ביהדות | שבעת הקבצנים 8 | נורית אילון הירש
  • רחל על ביגלה ירושלמי – חלות ועוגת שמרים מבצק אחד | נורית אילון הירש
  • יעל גז על נשים שמחות לכבוד ט”ו בשבט-ערב של צמיחה | הר’ ימימה מזרחי | בשיתוף עיריית אשדוד ומרכז אשירה
הירשמי לניוזלטר והישארי מעודכנת
שם פרטי
שם משפחה*
דוא'ל*
מקור של ליד
תנאי שימוש ופרטיות
ashira main1
כל הזכויות שמורות לעמותת "אשירה שמים"

לעזרה או לתשלום טלפוני השאירי הודעה....

גלילה לראש העמוד
loading בטל
הרשומה לא נשלחה - בדוק את כתובות המייל בבקשה!
הפעולה נכשלה, בקשה נסה שוב
מצטערים, הבלוג שלך אינו יכול לשתף רשומות בדואר אלקטרוני.