קרה לנו נס גלוי וסנדרה הסכימה לגלות לנו את הסודות שלה לקציצות דג גאוניות ברוטב עגבניות… וכמה שזה טעים…
מתכון לקציצות דגים ברוטב עגבניות | סנדרה בן דוד
מתכון קל ופשוט לכבוד שבת קודש שיביא עימו ניחוחות טובים.
מרכיבים
1 קילו עגבניות
גמבה
1 פלפל צהוב
עלי מנגולד (סלק)
שמן זית
סלרי (כרפס)
8,9 שיני שום
עגבניות שרי
1 פלפל חריף ירוק
2 פלפל אדום קטן חריף
4 כפות חומוס מושרה
דג טחון – חצי קילו סלמון , חצי קילו לוקוס (אפשר גם כל דג טחון אחר)
2 בצל
כוסברה
זעפן
פלפל שחור 2 כפות
מלח כפית
כמון
גרגירי כוסברה
1 ביצה
1 כפית סוכר
כורכום
לימון כבוש
אופן ההכנה
מניחים עגבניות שטופות על גבי מגש עם נייר אפייה. מכניסים למספר דקות לתנור על חום בינוני – בין 200-180, בינתיים מחממים שמן זית בכמות נדיבה בסיר שבו מכינים את הרוטב לקציצות. לאחר שמוציאים את העגבניות מהתנור, מקלפים מהם את הקליפה, וחותכים אותם לחתיכות בינוניות ומניחים בקערה בצד. חותכים את הגמבה והפלפל הצהוב ושמים בשמן שזה עתה חומם, לאחר מכן מנקים את הפלפל הירוק החריף מהגרעינים, חותכים ומניחים למחבת.
חותכים עלי מנגולד (עלי סלק) לגודל בינוני, מכניסים לסיר עם גבעולי סלרי, את עלי הסלרי שמים בצד. חותכים 2 פלפלים אדומים חריפים ואת שיני השום ומכניסים לסיר יחד עם הפלפלים והעגבניות שנחתכו קודם. מוסיפים עגבניות שרי, גרגירי חומוס, גרגירי כוסברה, זעפרן, כפית מלח, פלפל שחור, ומשאירים להתבשל.
לוקחים 2 בצלים ומגרדים בפומפייה, את השאריות מכניסים לסיר. מוסיפים את הבצל לתערובת הדגים (של הלוקוס והסלמון), חותכים כוסברה, עלי סלרי ,מוסיפים ביצה , כפית כורכום ומערבבים. מרטיבים את הידיים ולוקחים כמות נדיבה מהדג ומכינים קציצות. מכניסים לרוטב ומכסים לעשר דקות על אש נמוכה.
למתכונים נוספים של סנדרה בן דוד לחצי כאן>>
למתכונים נוספים באתר אשירה לחצי כאן>>
תודה מקסים עוד
תודה רבה. איזה יופי, בשקט במאור פנים ובהמון כשרון וידע מלמדת סנדרה איך לבשל. תבורכי
אולי בהזדמנות תוכלי ללמד איך מכינים לימונים כבושים?
שתזכי לימים ארוכים וטובים. שאפו
שרה תודה על המילים החמות. נעביר לסנדרה את הבקשה על הלימונים הכבושים 🙂 פורים שמח!
so cut I want to taste!!!
אין עליך סנדרה!
השפע, הצבעים, הגיוון, הכיף, העונג….
נראה לי שאפילו המסך התחיל להעלות ניחוח…
תודה רבה!!
סנדרה!
את כזאת מגניבה!
והאוכל שלך-
יאמייייייייייי!!
אפילו שאני אשכנזיה טהורה אני מנסה, רק עם קצת פחות חריף…
🙂
תמיכי לשמח אותנו במתכונים שלך!
תודה רבה לך נורית!
אני מאוד נהנת מהמתכונים שאת מעלה ושל האורחות.
בריא, בלי מרגרינה,קמח לבן וכו’. פשוט תענוג!
מתכונים שמתאימים מאוד לעקרת הבית…
אז מבחינתי פשוט המשיכי כך..את עושה זאת מצויין!
יואווו, איזה כשרון!!!!
אין עליך סנדרה! עושה חשק לבשל!
תודה לנורית על התכנית המקסימה!!!!!!!!!!!!
אתר אשירה יחיד ומיוחד!
זה כל כך משמח אותנו שאתן נהנות מהמתכונים שלנו!! 🙂
שווה לעקוב, יהיו עוד מתכונים שווים בהמשך 🙂
ותשתפו אותנו איך יצא!!
מתכונים מעולים שמועברים עם הרבה ניחוח יהודי ואהבת ה’ והמצוות.
מחכה למתכונים של הלימון הכבוש והמיונז הביתי בקוצר רוח
הקשבתי לכל המילים שליטפו את הכנת הדגים שהכנת
הנה רק חלק ; “נפנק” “עושה טוב” “כמות יפה” “טעים” “צבעים” “צבע יפה”
“קצת שמח” “מה שעושה לכם שמח” “כמות נדיבה”ועל הרעש של הטיגון “זה רעש שאני אוהבת” אין פלא שהאוכל שלך יוצא טעים הוא מלא אהבה ומלא שמחה
אני אישית מחכה לעוד מתכונים סנדרה את מקרינה המון אהבה לבישול
נראה לי שרק אם תעמדי במטבח הפלפלים והעגבניות יקפצו לבד בשמחה אל המחבת
מצטרפת לכל התגובות!!!!!!!!
סנדרה שתדעי לך שאימצתי את המתכונים הקודמים שלך עם החצילים… מאז אני מכינה אותם כל שבת וכולם מלקקים אצבעות..
בזכותך גם סוף סוף, פעם ראשונה בחיי הצלחתי להכין ספינג’ בחנוכה!!
נורית- גם הדג הכתום שלך הוא להיט אצלנו בשבתות, וזה פשוט כיף ענק שאתן עושות דבר כזה,
עושה חשק לבשל!!!
תענית אסתר היום.. ומה שעשית לי עם הקציצות דג האלה… זה ממש עינוי לראות דברים כאלה בצום :):):)
סנדרה את מדהימה. מתכון מנצח. אוהבת אותך בר
בסד
עשית אותי רעבה כבר מיום שלישי לשבת
אשרייך
בס”ד
מקסים!!! ממש עושה חשק לבשל!!!
סנדרה את ממש מתוקה וכייף לראות ולשמוע אותך
תודה רבה לך ולנורית ולאתר
שמחים שאת נהנית, את מוזמנת להמשיך לעקוב אחר מתכונים חדשים!
את אמנית בשול אמיתית
יש לך טיפים ומגע מיוחד לכל דבר שזה מה שעושה אוכל טוב למעולה
סופסוף לומדים איך להכין אוכל אוטנטי והכל בריא !
מדהים מדהים
ישר למסטרשף
תענוג להקשיב לך סנדרה! כל תיאור וכל מילה נאמרות בחן אמיתי, עושה לי חשק לרוץ למטבח ולפנק את הבית.. לומדת ממך המון בעיקר איך עושים בכיף לכבוד שבת
איזו מקסימה
נשמע טעים…
יישר כח גדול!! תבורכו!!
הכנתי את זה היום וזה פשוט מושלםםםםםםםםם
ממש תודה זה פעם ראשונה שלי בקציצות דגים אבל זו טבילת אש מעולה
לא נשאר אפי’ רוטב בסיר ::))
מושלם