חצילים הם עולם האפשרויות הבלתי מוגבלות של הירקות… מגוון סלטים שמבוססים על חצילים, מתובלים בסודות ממטבחה של סנדרה
הסלטים במתכון הנ”ל נעשים כולם על אותו בסיס של חציל.
מניחים חציל על האש וכאשר הוא רך מכל הצדדים מורידים מהאש. מומלץ להשתמש בנייר כסף או רשת קטנה כדי למנוע לכלוך. פורסים את החציל לחצי על גבי נייר אפייה ומוציאים את החציל בעזרת כף. את הירק שמוציאים מניחים בתוך מסננת שמונחת על גבי קערה על מנת שזו תקלוט את הנוזלים הניגרים מהחציל.
מועכים את החציל על משטח בעזרת מזלג. מוסיפים מלח ולימון לפי הטעם.
* כאשר קיים לימון כבוש ברכיבים, ניתן להשתמש בלימון טרי ולחתוך את ה”פילה” של הירק (כלומר ללא המעטה הלבן מתחת לקליפה). ניתן למצוא באתר את המתכון ללימון הכבוש של סנדרה בן דוד.
חציל במיונז
רכיבים
כף מיונז, 3 שיני שום ומלח.
אופן ההכנה
מוסיפים לחציל כף מיונז, שום כתוש ומלח ומערבבים
חציל בטעם טבעי
רכיבים
שמן זית, בצל ירוק, כוסברה, נענע, פלפל שחור גרוס עבה ולימון כבוש.
אופן ההכנה
קוצצים את כל הירקות , שופכים שמן זית מתבלים במלח ופלפל, קוצצים לימון כבוש ומערבבים עם החציל.
חציל בטחינה ופטרוזיליה
רכיבים
טחינה גולמית (לפי כמות החציל), לימון, חופן פטרוזיליה, 2 שיני שום ומעט לימון כבוש.
אופן ההכנה
שופכים על החציל את הטחינה ואת הפטרוזיליה הקצוצה, כותשים את השום ומוסיפים לימון כבוש קצוץ דק.
סלט חצילים המבוסס על סלט העגבניות המרוקאי
רכיבים
עגבנייה
פלפל ירוק חריף
שמן זית
2 שיני שום
חופן כוסברה
מעט נענע
לימון כבוש
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
מקלפים עגבנייה וחותכים אותה באופן כזה שמשתמשים רק בבשר שלה ללא הנוזלים. חותכים אותה לקוביות בינוניות. קוצצים פלפל ירוק חריף (על מנת להקל בחריפות, רצוי להוציא את הגרעינים של הפלפל). קוצצים את הכוסברה והנענע, קוצצים לימון כבוש, מתבלים עם פלפל שחור ושמן זית. מערבבים את כל הרכיבים עם החציל.
תודה לסנדרה בן דוד
סנדרה את מדהימה באוטנטיות שלך
יש הרבה ללמוד ממך ולא רק מתכונים!
יישר כוח!
יישר כוח גם לאכסניה שארחה אותך “אשירה”
אין צורך בלכלוך!! אני עוטפת את החציל היטב בנייר כסף ושורפת על הגז ללא לכלוך ובלאגן וטעם גן עדן
סלטים מהממים. לכבוד שבת נכין..
רק עם המיונז הביתי פי אלף יותר טעיםםם
אתן מצחיקות!!
ועדן הרגה אותי בסוף..
ואי כל סלט גירה אותי יותר..
יש אפשרות לרשום מתכונים ממש לסלטים, עם כמויות??
שולי היקרה,
תגידי לנו איך יצא!!!
ממליצים לך להכין גם לחם פרנה בצד, במתכון הבא: http://ashira.co.il/24321.html
בקרוב נעלה מתכונים נוספים!
פצצה של מתכון!! תודה ענקית!
כיך לראות מתכונים מתוך סרטון ולא מתוך מתכון כתוב! 🙂
צפיתי בסרטונים האלה עם סנדרה כמה וכמה פעמים
יחד עם הילדים
וכולנו נהננו ממש
והכנו כמה מתכונים בבית.
תודה רבה !
מדהים!!!!
כל כך נהניתי לצפות,
סנדרה מהממת, תודה רבה רבה, בע”ה נכין לכבוד שבת…
בס”ד
סלטים מאלפים!! מכינה אותם כמה וכמה פעמים!! יוצא מעולה! תודה גדולה!:)
בס”ד
מהמם!!!! אני מחכה כבר שתגיעה השבת להפתיע עם הסלטים האלה… תודה רבה 🙂
בס”ד
תודה רבה סנדרה מקרב לב על כל שפתחת את המטבח בפנינו ולימדת אותי הרבה ונתת לי גם חשק לעשות עוד. אשמח ללמוד ממך עוד.
ולך נורית גם כן תודה רבה על המתכונים ועל הטיפים הטובים באירגון תוך כדי בישול- מאיר את עיניי.
יישר כח גדול!!
רחל
איזה כיף לצפות !!
מה עושים כשיש כיריים חשמליות קרמיות??איך שורפים חציל?
אשמח לפתרון…
תודה!
הי דנה,
ניתן לשרוף את החצילים בתנור בטמפרטורה הכי גבוהה.
שימי אותם כשהם שלמים בתבנית, בתחתית התנור.
נווווו, סנדרוש מחכים לעוד מתכונים מאלפים שלך אהובה