אחרי 20 שנה של אפיית חלות מקמח מלא לשולחן שבת יש לנורית את המתכון המושלם בשבילך…וטיפים ששווים זהב!
לכבוד שבת קודש, מומלץ עם מיקסר
רשימת המרכיבים
4 כפות שמרים יבשים אינסטנט
2 קילו קמח מנופה
2 כפות מלח
10 כפות סוכר
6-7 כוסות מים חמימים
כוס שמן
אופן ההכנה
שופכים את הקמח לתוך קערה, מוסיפים את השמרים ומערבבים. שופכים את המים בהדרגה (ורואים אם מתאים לשפוך את הכמות כולה). לשים מעט ולאחר מכן מוסיפים 10 כפות סוכר וחוזרים ללוש. במידה וצריך עוד מים, זה הזמן להוסיף. שופכים את כוס השמן ובודקים את הבצק. מוסיפים את המלח (קריטי לשים את המלח בשלב זה מפני שהוא הורס את השמרים).
שלב ההתפחה
כאשר הבצק התגבש, מניחים את הבצק להתפחה בתוך שקית ניילון. במידה והבצק דביק וקשה להעביר לשקית, יש לשמן את הידיים. מניחים את השקית קשורה כך שהבצק “יזיע”.
הפרשת חלה
נוטלים ידיים ומקיימים מצוות הפרשת חלה. כל אישה תברר את ההנהגות בשיעור (כמות) ההפרשה (ישנן מספר דעות).
בלישה ידנית מומלץ להתפיח פעמיים.
קולעים חלות לפי טעמכן האישי ולאחר מכן מניחים על תבנית המכוסה בנייר אפייה. במידה והחלות צפופות מומלץ לעשות חציצה על ידי חתיכות נייר אפייה. מניחים את החלות הקלועות להתפחה שנייה בעזרת שקית ניילון לחצי שעה.
לאחר מכן מערבבים בקערית ביצה עם מעט שמן (ניתן גם שמן זית) ומברישים את החלות בעזרת מברשת. בוררים שומשום ומפזרים על החלות (אפשר לפזר גם קצח, סוכר חום או מלח גס). כדי למנוע חלה “בצקית” מכניסים לתנור על תכנית אפייה רגילה על 180 מעלות למשך 22 דקות ולאחר מכן מורידים את החום ל160 מעלות ל25 דקות או עד שהחלות שחומות ומוכנות.
לאחר ההוצאה מהתנור יש להוציא את החלות מהתבנית ולהניח על רשת כדי שיתאווררו. ניתן לארוז היטב ולהכניס להקפאה. לפני שבת להכניס את החלה הקפואה לתנור על חום גבוה ובשבת בבוקר להוציא מההקפאה כשלוש שעות לפני הסעודה.
נורית יקרה
תודה על ההדגמה הברורה לקליעת 6
ניסיתי ויצא מצוין ב”ה
את סרט ההדרכה הזה ראיתי כמה פעמים
מאז אני קולעת בדיוק כך את החלות שלנו והן יוצאות מדהימות ומרשימות!
תמיד מקבלת מחמאות על המראה של החלות
גם של הקליעה של 6
וגם את שתי הצמות שמונחות אחת על השנייה .
ואיפה בדיוק מצאתם מיקסר של BOSH ?
לא ראינו מיקסר עם כזו עוצמה קודם לכן!
לפעמים , בשעת צהריים עייפה
אני יושבת עם סרטוני הבישול של “אשירה” בהנאה רבה
וגם הילדים מתבוננים בשמחה ולומדים.
תענוג !
אין עליך נורית – תודה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
בס”ד
אלופה!!!
למדתי הרבה, תודה רבה 🙂
תבורכי! תודה על הטיפים ישירות מלב המטבח!
מקסים!
התאהבתי בחלות !!האמת שניסיתי והסתבכתי קשות .אך אני לא מתכוננת לוותר.אני הולכת לצפות בהן שוב ולנסות שוב בעזרת ה
ניסיתי גם את החלות (חוץ מהעוגות הבחושות המתוקות) ויצאו לי מהשמיים בנסיון ראשון…! פעם ראשונה שיצאה לי חלה מקצועית כזאת 🙂 גם המארחים שלי לסעודת שבת וגם האורחים האחרים כולל חסידי הכוסמין, הסכימו פה אחד שזאת חלה משובחת. ישר כוח גדול להסברים המדויקים והפשוטים והברורים של נורית המקסימה.
אני רוצה לשאול את נורית אם יש לה מרשם מיוחד לחלות כוסמין, או שפשוט אפשר להעתיק את אותו מתכון ומובטח לי שזה יצליח… מעדיפה ללכת על מרשם בטוח כי קמח הכוסמין הוא הוצאה הרבה יותר גדולה. תודה!
יקירה שלום, כוסמין דורש יותר מים אך מלבד זאת כל המתכון אותו דבר. בתיאבון
נורית היקרה, תודה רבה על השיתוף ההסבר המפורט וההדגמה הברורה. שבת שלום?
תודה לנורית הנעימה על ההסברים המפורטים. קניתי לראשונה קמח כוסמין ואנסה להכין לשבת.
דרה
תודה לנורית הנעימה על ההדגמה היפה והפשוטה. לראשונה מנסה עם קמח כוסמין וקליעה משש רצועות.
שרה
לנורית היקרה ולכל הקוראות
בתור מורה לשיטת פלדנקרייז יש לדעתי ערך עצום בלישה ביד לבריאות הגוף (למי שיש לה זמן וסבלנות לזה).
תנועות הלישה צריכות לבוא ממרכז הגוף ולא מכפות הידיים
הן מחזקות ולא מחלישות אם עושים אותן מהמרכז ומשאירים
את הכפות רכות ורפויות ולשות באהבה…
החלות יוצאות נפלאות ומקבלים עליהן המון מחמאות
ד”א אני חושבת שכבר לא מוצאים קמח רובינפלד בשוק
אבל יש נפלאות ושטיבאלך שהם קמחים מעולים ועוד…
ישר כוח על כל ההדרכות במטבח!
כייף לצפות והתוצאות אצלי תמיד טובות.
תודה נורית
גמר חתימה טובה ושנה מתוקה וטובה טובה!
רחל