תמר רוזן אלופת המטבח החלבי במתכון עוגת גבינה אפויה – בלי הפרדות ביצים, בלי קיפולים.. פשוט ט-ע-י-ם! בדוק ומנוסה.
עוגת גבינה אפויה
מתכון קליל ופשוט לעוגת גבינה חלומית שתשאיר טעם של עוד…
רכיבים
150 גרם ביסקוויטים
100 גרם חמאה
1.5 כוס סוכר
750 גרם גבינה לבנה 9% או 5%
5 ביצים
5 חבילות סוכר וניל
גרידת לימון
2 שמנת חמוצה 9% או 15%
אופן הכנה
טוחנים ביסקוויטים במעבד מזון פשוט. מוסיפים לתוכם 100 גרם חמאה,שלוש כפות סוכר ומערבבים בעזרת הידיים עד שנוצרת עיסה. מרפדים בעזרתה את תחתית התבנית.
לוקחים גבינה לבנה 5% או 9% – 750 גרם ומוסיפים חמש ביצים, מערבבים אותם יחד עם 2 חבילות סוכר וניל ומקציפים בעזרת מיקסר ידני, ניתן להוסיף גרידת לימון- על-פי הטעם.
מחממים תנור מבעוד מועד על 150 מעלות, ומכניסים את העוגה למשך 50 דקות.
לוקחים 2 גביעי שמנת חמוצה -15% או 9% , מערבבים עם כוס סוכר,שלוש חבילות סוכר וניל ומפזרים קלות על העוגה עצמה בעדינות מלמעלה, ולבסוף מכניסים לעוד עשר דקות לתנור על 150 מעלות . בתאבון !
תודה רבה לתמר רוזן על המתכון השווה הזה, רצנו לנסות בבית…
נראה מעולה! תודה רבה.
אני הכנתי לשבת וכל המשפחה חגגה!
תודה רבה! נראה טוב.. אני אכין לחג בע”ה!
זה בעצם ללא קמח!! מעולה אפשר להחליף את הביסקויטים בפירורי עוגיות גרנולה אהההה
אני הייתי מקציפה את הביצים לבד ואז מערבבת עם הגבינות
תודה על הרעיון המקסים ! 🙂
נראה טעים וממש לא קשה.בע”ה אכין אותה לחג.תודה רבה רבה על המתכון!!!!!
נראה סוף הדרך וקל להכנה! תודה רבה על המתכונים! 🙂
אני הולכת להכין את זה… ממש עושה חשק!!
תודה רבה נורית וצוות אשירה, אין כמוכן!
אני מתגעגעת גם למתכונים של סנדרה אפופי השום והירק.. פליז תצלמו איתה עוד מתכונים, היא עושה לי חשק להיכנס למטבח!!!
נראה מעולה!!!
תודה רבה לתמר ולצוות אשירה!
חג שמח 🙂
אדיר!
אני אכין בעז”ה ואדווח איך היה…….
🙂
בס”ד
תמר מדהימה!
אני גרה בפנמה מאוד נהנית מהאתר במיוחד מהמתכונים אני ממש מריחה אותם ואתם נותנים לי חשק גדול להכנות לשבת
נראה מעולה,
שימו לב שהמתכון הכתוב אינו מדויק,התבלבלתם עם החומרים בשלב הלא נכון,
תעשו לפי השלבים שבהסרטה.
תודה רבה-חג שמח
עוגה מעולה,
לא יאמן שבקלות כזו יוצאת עוגת גבינה מדהימה,
תודה רבה
בבקשה עוד מתכונים כאלו
נראית עוגה לעניין, תהליך פשוט, חומרים זמינים. הייתי שמחה אם בסוף סרטון הוידאו הייתם מראים איך העוגה נראית מחוץ לתבנית וכן כיצד נראית פרוסה מהעוגה.
תודה על מתכון מעולה