מודה, חשבתי שהחמין לא יתבשל או שהתחתית תישרף – ובשבת בבוקר גילינו חמין רך, שחום, מלא בנוזלים ועשיר בטעמים! לשבת האחרונה ניסיתי שוב, עם יותר תפוחי אדמה ועם בצל ובטטה, ומשום מה שכחתי לגמרי לתבל… לא ייאמן – הטעם היה עדין ונהדר, כנראה מליחות העוף ומתיקות הבטטה עשו את שלהם. תודה רבה על מתכון יוצא דופן!
הי, נורית.
חשוב להדגיש שלהניח אוכל לא מבושל זה לא דעת כולם.
נראה לי זה רק מנהג ספרד.
אני יודעת שאנחנו נוהגים שהאוכל חייב להיות מבושל רוב צורכו לפני כניסת שבת.
תודה רבה
הי יונית, מבחינת הלכות שבת, זה נאמר גם בסרטון. לכתחילה מניחים רק דברים שבושלו די צורכם,
היות והצ’ולנט לא מבושל די צרכו, מניחים אותו על הפלטה לפני כניסת שבת ואסור לגעת/לפתוח/לכסות עד לשבת בבוקר
שאז הוא מבושל כל צרכו.
הרבה זמן שאני רוצה להכין את המתכון המיוחד והמפתיע הזה…אך פחדתי מהניסוי הזה.
והנה השבת הזו אזרתי אומץ ופשוט שעה לפני כניסת השבת, הנחתי בסיר את הבשר והפולקע קפואים עם בטטה תפואדמה ובצל…ותיבלתי.
מהרגע שהסיר הונח על הפלטה, בכל הזדמנות שעברתי לידו התפללתי שאכן בבוקר אמצא את התכולה מבושלת ולא שרופה. ובע”ה בבוקר המכסה נפתח והיה חמין מלא נוזל ועסיסי להפליא.
תודה על החידוש ועל המתכון הכ”כ מהיר ויעיל!
שלום נורית איזה סיר זה..
הי אילנה,
הסיר בסרטון הוא סיר נחושת…
אבל כל סוג של סיר יכול להתאים.
עדיף סיר רחב..
בהצלחה:)
נורית יקרה,
החמין יצא מושלם!!!
כל שבת זה החמין שלנו….
שנים שלא העזתי לשנות מתכון של חמין
אבל מאז שגיליתי את המתכון הזה הוא פשוט מנצח!!
תודה לך!!!
שלום נורית,היה מתכון של צולנט שפירסמת מזמן,מאוד אהבנו לעשות אותו בבית,אשמח לקבל אותו שוב..בתודה גדולה
שלום ספיר,
המתכון נמצא באתר בכרטיסיית ‘נושאים’ בכותרת ‘בישולים ומתכונים מלב הבית’, תדפדפי למטה את תיראי…
בהצלחה!
שלום נורית,היה מתכון של צולנט שפירסמת מזמן,מאוד אהבנו לעשות אותו בבית,אשמח לקבל אותו שוב..בתודה גדולה
שלום רעות!
המתכון נמצא באתר בכרטיסיית ‘נושאים’ בכותרת ‘בישולים ומתכונים מלב הבית’, תדפדפי למטה את תיראי…
בהצלחה!
מודה, חשבתי שהחמין לא יתבשל או שהתחתית תישרף – ובשבת בבוקר גילינו חמין רך, שחום, מלא בנוזלים ועשיר בטעמים! לשבת האחרונה ניסיתי שוב, עם יותר תפוחי אדמה ועם בצל ובטטה, ומשום מה שכחתי לגמרי לתבל… לא ייאמן – הטעם היה עדין ונהדר, כנראה מליחות העוף ומתיקות הבטטה עשו את שלהם. תודה רבה על מתכון יוצא דופן!
שלום נורית..
המתכון נרא פשוט וטעים..מחכה לנסות..אם בכל זאת אני רוצה להוסיף אורז או קטניות,כמה נוזלים את מציעה להוסיף על כוס אורז/גריסים/חיטה?
תודה!
בחמין הזה אי אפשר קטניות או אורז אלא אם תשימי שקית בד עם אורז מוכן.
הי, נורית.
חשוב להדגיש שלהניח אוכל לא מבושל זה לא דעת כולם.
נראה לי זה רק מנהג ספרד.
אני יודעת שאנחנו נוהגים שהאוכל חייב להיות מבושל רוב צורכו לפני כניסת שבת.
תודה רבה
הי יונית, מבחינת הלכות שבת, זה נאמר גם בסרטון. לכתחילה מניחים רק דברים שבושלו די צורכם,
היות והצ’ולנט לא מבושל די צרכו, מניחים אותו על הפלטה לפני כניסת שבת ואסור לגעת/לפתוח/לכסות עד לשבת בבוקר
שאז הוא מבושל כל צרכו.
הרבה זמן שאני רוצה להכין את המתכון המיוחד והמפתיע הזה…אך פחדתי מהניסוי הזה.
והנה השבת הזו אזרתי אומץ ופשוט שעה לפני כניסת השבת, הנחתי בסיר את הבשר והפולקע קפואים עם בטטה תפואדמה ובצל…ותיבלתי.
מהרגע שהסיר הונח על הפלטה, בכל הזדמנות שעברתי לידו התפללתי שאכן בבוקר אמצא את התכולה מבושלת ולא שרופה. ובע”ה בבוקר המכסה נפתח והיה חמין מלא נוזל ועסיסי להפליא.
תודה על החידוש ועל המתכון הכ”כ מהיר ויעיל!
הי,
אשמח אם אפשר לכתוב את המתכון,
נשמע טוב מכל התגובות-
אך החסימה….