בס”ד
וואו, איזה טיפים נהדרים.
כל הכבוד על זה. זה ממש בעיני שיעור תורה לכל דבר- לנשים. כי יש את הרוחניות של חודש אלול, אבל אצלנו יש בנוסף גם הרבה עבודה גשמית. שהיא יד ביד עם הרוחניות. אז אשריך על זה.
הרעיון של ההקפאה הוא נהדר בעיני. אבל באמת אולי צריך מקפיא נוסף או גדול. יש תקופות לדוגמא אחרי לידה שאין לי אפילו בהירות כמה רצף יהיה לי לעבוד. אז הטיפ שלי הוא באמת(גם בתקופות כאלה וגם בתקופות אחרות, כי אני חווה בגידול הילדים שכללית זה עמוס, והעומס משתנה בהתאם לגילאים שלהם ) לבדוק כמה כוחות יש לי ולמה, ולהכין פחות דברים אבל “לפנק” את מה שמכינים, לדוגמא לשים הרבה ירוקים, שזה מוסיף הרבה טעם. או לדוגמא לבשל בשר גם עם יין שזה ממש טעים ומשביח .להשתדל לערוך קניות מוקדם יותר כי אז יותר בנחת מסדרת את זה ולא ישר רגע אחרי צריכ ה לבשל. הריווח הזה מקל עלי כי זה מלחיץ אותי שאין הפוגות בין דבר לדבר. וקונה הרבה ירקות וזה מהווה את הסלטים בסעודות, גם בריא וגם לי אישית יותר קל .
כמו כן בחגים משאירה נר לפני החג, נר של24/48 שעות, ומעבירה משם אש בחג ומבשלת גם בחג(לפי איך שמותר לפי ההלכה ) אם היה לי עמוס לפני החג.- מחלקת את זה בע”ה לפי הכוחות והנתונים המשפחתיים של אותה תקופה.
כמו כן ממליצה על פטרוזיליה או כוסברה שקונים קפוא, יש כאלו שהם מהדרין, נקיים מחרקים, זה בא הפלסטיק המחולק לריבועים וממש מקל עלי לתוספת טעם.יש תקופות שקשה לי לחשוב על כל החגים יחד אז אני מחלקת את זה לחג חג ומתארכנת אליו. בשביל זה צריך סופר קרוב ונכונות להתגמש.
בעזרת השם שתהיה לכולנו הרבה ברכה והצלחה.
רעיון לקינוח לסוכות שהכנתי כמה שנים כבר, ותמיד בכמות גדולה ומראש. קונים את המנגואים האחרונים של העונה, שהם ירוקים וגדולים, ומאוד כתומים וטובים מבפנים, וגם זולים יחסית למנגו בתחילת ואמצע העונה. בד״כ 10 שח לקילו.
מקלפים, חותכים ומקפיאים ליממה לפחות. למחרת טוחנים אותם בבלנדר יחד עם קרם קוקוס (אותו אחד שיש כאן בסרטון, בקרטון הירוק). וזהו זו גלידה מעולה! ללא צורך בתוספת סוכר. ואפשר לעשות כמות גדולה לכל החג.
מקסים, תודה רבה ששיתפת.
עצם החשיבה והארגון לפני זה כבר + וכל מה שעושים קודם באמת רק מרויחים.
אהבתי כ,כ שאת מדגישה להיות קשובים לעצמינו ולשלב שאנחנו נמצאים ולפעול בהתאם ולשמוח עם זה. כ”כ חשוב וכ”כ קל לשכוח בעומס החיים הקיים ובעומס שאנו מוסיפים על עצמינו בלי משים..
עצות מעולות! אני גם רושמת הכל וגם אני עובדת עם שקיות חח.. נשאר הכל נקי תענוג, שנה טובה!
בס”ד
וואו, איזה טיפים נהדרים.
כל הכבוד על זה. זה ממש בעיני שיעור תורה לכל דבר- לנשים. כי יש את הרוחניות של חודש אלול, אבל אצלנו יש בנוסף גם הרבה עבודה גשמית. שהיא יד ביד עם הרוחניות. אז אשריך על זה.
הרעיון של ההקפאה הוא נהדר בעיני. אבל באמת אולי צריך מקפיא נוסף או גדול. יש תקופות לדוגמא אחרי לידה שאין לי אפילו בהירות כמה רצף יהיה לי לעבוד. אז הטיפ שלי הוא באמת(גם בתקופות כאלה וגם בתקופות אחרות, כי אני חווה בגידול הילדים שכללית זה עמוס, והעומס משתנה בהתאם לגילאים שלהם ) לבדוק כמה כוחות יש לי ולמה, ולהכין פחות דברים אבל “לפנק” את מה שמכינים, לדוגמא לשים הרבה ירוקים, שזה מוסיף הרבה טעם. או לדוגמא לבשל בשר גם עם יין שזה ממש טעים ומשביח .להשתדל לערוך קניות מוקדם יותר כי אז יותר בנחת מסדרת את זה ולא ישר רגע אחרי צריכ ה לבשל. הריווח הזה מקל עלי כי זה מלחיץ אותי שאין הפוגות בין דבר לדבר. וקונה הרבה ירקות וזה מהווה את הסלטים בסעודות, גם בריא וגם לי אישית יותר קל .
כמו כן בחגים משאירה נר לפני החג, נר של24/48 שעות, ומעבירה משם אש בחג ומבשלת גם בחג(לפי איך שמותר לפי ההלכה ) אם היה לי עמוס לפני החג.- מחלקת את זה בע”ה לפי הכוחות והנתונים המשפחתיים של אותה תקופה.
כמו כן ממליצה על פטרוזיליה או כוסברה שקונים קפוא, יש כאלו שהם מהדרין, נקיים מחרקים, זה בא הפלסטיק המחולק לריבועים וממש מקל עלי לתוספת טעם.יש תקופות שקשה לי לחשוב על כל החגים יחד אז אני מחלקת את זה לחג חג ומתארכנת אליו. בשביל זה צריך סופר קרוב ונכונות להתגמש.
בעזרת השם שתהיה לכולנו הרבה ברכה והצלחה.
בס”ד
לנורית היקרה!
איזה כיף ששיתפת אותנו. לי אישית את מאד עוזרת ואשמח לקבל ממך עוד עצות.
אני מאד מעריכה את השיתוף שלך.
תודה!
רחל.
תודה נורית על עצות מחכימות,
נהנית תמיד לשמוע אותך!
יישר כח.
אחלה טיפים!!!
אני אמנם מתארחת לכבוד ראש השנה. אבל זה ממש עשה לי חשק להכנס למטבח ולבשל. שנה טובה ומתוקה
נורית, את מקסימה !
כל כך חכם , תודה רבה
האם אפשר מנוזל הקוקוס להכין קצפת?
אי אפשר להקציף אותו, אפשר להשתמש בו כתחליף לשמנת צמחית.
החלב קוקוס נותן מרקם קצפתי קצת..
במתכונים כמו מוס שוקולד, עוגות, וכו’.
נורית את אלופה אין עליך
רעיון לקינוח לסוכות שהכנתי כמה שנים כבר, ותמיד בכמות גדולה ומראש. קונים את המנגואים האחרונים של העונה, שהם ירוקים וגדולים, ומאוד כתומים וטובים מבפנים, וגם זולים יחסית למנגו בתחילת ואמצע העונה. בד״כ 10 שח לקילו.
מקלפים, חותכים ומקפיאים ליממה לפחות. למחרת טוחנים אותם בבלנדר יחד עם קרם קוקוס (אותו אחד שיש כאן בסרטון, בקרטון הירוק). וזהו זו גלידה מעולה! ללא צורך בתוספת סוכר. ואפשר לעשות כמות גדולה לכל החג.
מקסים, תודה רבה ששיתפת.
עצם החשיבה והארגון לפני זה כבר + וכל מה שעושים קודם באמת רק מרויחים.
אהבתי כ,כ שאת מדגישה להיות קשובים לעצמינו ולשלב שאנחנו נמצאים ולפעול בהתאם ולשמוח עם זה. כ”כ חשוב וכ”כ קל לשכוח בעומס החיים הקיים ובעומס שאנו מוסיפים על עצמינו בלי משים..
תודהה נורית , עצות יעילות !!
דבר נוסף חשוב—
לשלוק בשר או לשון או קטניות ולהקפיא מראש
אפשר גם לפרוס
זה חוסך מלא לחץ וזמן בערב חג.
חג שמח!!!!!!!!!!!!!!
תודהה נורית , עצות יעילות !!
דבר נוסף חשוב—
לשלוק בשר או לשון או קטניות ולהקפיא מראש
אפשר גם לפרוס
זה חוסך מלא לחץ וזמן בערב חג.
חג שמח!!!!!!!!!!!!!!