• ראשי
  • שידור חי
  • התחברי
  • שמים
  • מוזיקה
  • אודותינו
  • צור קשר
  • חיפוש
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Instagram
  • Flickr
  • Foursquare
אשירה
  • מרצים
  • נושאים
  • מסע לאומן
  • סדנאות
  • אירועים
  • תוכניה
  • מנוי לר’ ימימה/תרומות
  • חיפוש
  • התחברי
  • מרצים
  • נושאים
  • סדנאות אינטרנטיות
  • נסיעות לאומן
  • אירועים ופרסומים
  • תוכניה שבועית מרכז אשירה – שמים
  • מנוי לר’ ימימה מזרחי/תרומות
  • מוזיקה
  • אתר שמים
  • English
  • אודותינו
  • שידור חי
  • צור קשר
אשירה
  • מרצים
  • נושאים
  • מסע לאומן
  • סדנאות
  • אירועים
  • תוכניה
  • מנוי לר’ ימימה/תרומות
  • חיפוש
  • התחברי
  • מרצים
  • נושאים
  • סדנאות אינטרנטיות
  • נסיעות לאומן
  • אירועים ופרסומים
  • תוכניה שבועית מרכז אשירה – שמים
  • מנוי לר’ ימימה מזרחי/תרומות
  • מוזיקה
  • אתר שמים
  • English
  • אודותינו
  • שידור חי
  • צור קשר
ראשי » נושאים » בישולים - מתכונים » קרקר בריאות | נורית אילון הירש
Avatar rellyduk ינואר 29, 2020 8:11 am 11 תגובות

מתי בפעם האחרונה אפית מתכון של 5 מוצרים ב-5 דקות והבית לא הפסיק להודות לך כל השבוע?…

שתף

  • לחיצה לשיתוף בפייסבוק (נפתח בחלון חדש)
  • לחצו כדי לשתף בטוויטר (נפתח בחלון חדש)
  • לחיצה לשיתוף ב-WhatsApp (נפתח בחלון חדש)
  • לחצו כדי לשתף ב LinkedIn (נפתח בחלון חדש)
  • לחיצה לשיתוף ב-Telegram (נפתח בחלון חדש)
  • לחצו כדי לשלוח את זה לחבר בדואר אלקטרוני (נפתח בחלון חדש)
  • לחצו כדי להדפיס (נפתח בחלון חדש)
Loading the player ...
לצפיה דרך האיפון | להורדת השיעור בפורמט שמע| לינק עבור קשיי חיבור וצפיה

מידע למנוי ותשלום לשיעורי הר ימימה מזרחי לחצי כאן

קרקר בריאות | נורית אילון הירש | מתכונים קלים מלב הבית

מתכון מהיר ובריא, מתאים כתוספת למטבלים, גבינות ומרקים

רשימת המרכיבים

3/4 כוס שומשום/ שומשום מלא/ קצח
5 כוסות קמח
1 אבקת אפייה
1 כוס שמן
2-3 כ פ י ו ת מלח
1/2 1 כוס מים רותחים

אופן ההכנה

שופכים את שומשום (שנבדק קודם) לקערה ומוסיפים 5 כוסות קמח מנופה. מוסיפים אבקת אפייה, כוס שמן ומלח. ליצוק את המים החמים ולערבב הכל עד ליצירת עיסה.

עם הבצק שנוצר ניתן לעשות מגוון צורות של קרקרים. ניתן ליצור מקלות גריסיני. ניתן גם ליצור קרקרים שטוחים: מחלקים את הבצק ומרדדים כל חלק על נייר אפייה עד ליצירת משטח דק (לא דק מידי). לאחר מכן חותכים לחתיכות בעזרת סכין לפי הגודל הרצוי. מניחים את הקרקרים על תבנית ומכניסים לתנור לכ25 דקות על חום של 200 מעלות. רצוי לבדוק ולוודא שהפרוסות שחומות וקשות מעט.

למתכונים נוספים מלב הבית ב”אשירה” לחצי כאן>>

שתף

  • לחיצה לשיתוף בפייסבוק (נפתח בחלון חדש)
  • לחצו כדי לשתף בטוויטר (נפתח בחלון חדש)
  • לחיצה לשיתוף ב-WhatsApp (נפתח בחלון חדש)
  • לחצו כדי לשתף ב LinkedIn (נפתח בחלון חדש)
  • לחיצה לשיתוף ב-Telegram (נפתח בחלון חדש)
  • לחצו כדי לשלוח את זה לחבר בדואר אלקטרוני (נפתח בחלון חדש)
  • לחצו כדי להדפיס (נפתח בחלון חדש)
אפיה בישולים - מתכונים בישולים – מתכונים בריאות בריאות ותזונה מתכון בריאותי מתכון לקרקרים מתכוני בראות מתכונים מתכונים מהירים נורית אילון נורית אילון הירש קרקר קרקר בריאות קרקרים תזונה ובריאות
« פוסט קודם
פוסט הבא »

11 תגובות

  1. Avatar
    חביבה הגב דצמבר 16, 2015 בשעה 7:11 pm

    נורית שלום,
    ראשית תודה על המתכונים!
    טיפ שנראה לי שמאוד מאוד תאהבי!! יש משטח סיליקון (קנו לי דרך אתר אלי אקספרס בכמה שקלים) שמעתי שיש את זה גם במקס סטוק, זה מחליף את נייר האפיה וחוסך הקימוח של השיש וזה פשוט מעולה!!
    המשטח נדבק לשיש ולא זז, הבצק לא נדבק למשטח אפשר לרדד עליו בצורה נוחה קלה ונקייה! וזה כמובן רב פעמי ונשטף בכיור עם מים וסבון.
    אני מכינה עליו עוגות שמרים עוגיות במילוי תמרים ועוד ועוד.

  2. Avatar
    צביה הגב ינואר 3, 2016 בשעה 8:54 pm

    אפיתי את הקרקרים
    בטעות עם כפות מלח ולא כפיות
    ולמרות המליחות , גמרו אותם כל כך מהר !

    לא שמתי לב אז להוראות האפייה
    ואפיתי על 180% בסבלנות.

    כולם אהבו את הקרקרים , תודה על המתכון !

  3. Avatar
    חנה הגב ינואר 26, 2016 בשעה 4:39 pm

    שלום נורית
    תודה על המתכון של הקרקרים
    מבחינתי זהו מתכון אולטימטיבי אני לא מפסיקה להכין אותו ולשדרג טעמים
    למשל הוספתי גרעיני דלעת וחמניות גרוסים גס
    בפעם אחרת הוספתי שבבי שקדים כשהם גרוסים גס
    ואפילו ניסיתי תערובת בצל מטוגן (שבדרך כלל מוסיפים לאורז)
    שוב תודה על כל ההשקעה
    חנה

  4. Avatar
    הודיה הגב מאי 25, 2016 בשעה 3:04 pm

    תודה על המתכון הנפלא!

    יש לי טיפ נוסף עם נייר אפייה:
    ע”מ שהמערוך לא יתלכלך (כיוון שרובם מעץ ושטיפה במיים לא מיטיבה איתם)
    אני מניחה בבסיס נייר אפיה, בצק, ומעל מוסיםה עוד נייר אפיה (:
    מה שמשאיר את המערוך נקי, וכן מועיל לכך שהבצק לא יידבק למערוך.

    תוספות שניסיתי עם המתכון:
    ניתן לטבל בזעתר, להוסיף בצל טחון, קווקר מהיר הכנה נותן תחושה של שקדים

  5. Avatar
    חביבה הגב ספטמבר 22, 2016 בשעה 6:14 pm

    נורית תודה רבה רבה!!
    זה תחליף מעולה לכ השטויות שמוכרים לנו בחוץ…
    בתור אחת שגם אני לא קונה קרקרים ומאפים בחוץ אני כל כך כל כך מודה לך על המתכון
    כבר הרבה זמן אני מחפשת מתכון כזה!!

  6. Avatar
    רותי ביטון הגב ינואר 26, 2017 בשעה 3:50 pm

    ניסיתי פעם ראשונה את העוגה כושית ויצא מדהים חמש דקות עבודה תודה נורית תמשיכי לזכות אותנו…….. והייתי מאוד רוצה ללמוד בישולים בריאים הלוואי שתעשו לנו כך בצורה שהראת על העוגות תודההההה

  7. Avatar
    תחיה הגב פברואר 6, 2017 בשעה 2:39 pm

    הי נורית!
    שתי שאלות: 1. אפשר להכין עם קמח מלא/קמח 70%?
    2. לכמה זמן הקרקרים נשמרים בצנצנת?
    תודה!!

    • Avatar
      מיכל טייב הגב פברואר 6, 2017 בשעה 4:17 pm

      היי תחיה
      המתכון של הקרקרים הוא לכתחילה מקמח מלא, קרקר בריאות או לא? 😉
      הקרקרים יכולים להישאר בסביבות השבוע בצנצנת.
      בהצלחה!!

  8. Avatar
    יפית אזולאי הגב מאי 21, 2017 בשעה 10:01 am

    שלום וברכה אשמח לדעת מאיפה קונים את הגלגלת מעץ של הרידוד…תודה רבה!!

    • Avatar
      תמר א הגב מאי 21, 2017 בשעה 1:45 pm

      הי יפית,
      ניתן לקנות את המערוך בחנויות שמתמחות במוצרי אפיה.
      בהצלחה:)

  9. Avatar
    הודיה הגב אוקטובר 28, 2018 בשעה 11:44 pm

    ממליצה להוסיף זעתר

השארת תגובה

ביטול

נותנים יד להפצת תורה במרכז אשירה-שמים
מסעות רוחניים לאומן

אולי יעניין אותך גם:

נורית אילון הירש – עוגת קפה נורית אילון הירש – מתכון לשבת – חלות חלות עגולות | נורית אילון הירש פשטידת קישואים ובטטה | נורית אילון הירש
נצפים ביותר
  • איך היא אוחזת | הר’ ימימה מזרחי ( לקושי בצפיה ראי תגובה 3)
    איך היא אוחזת | הר’ ימימה מזרחי ( לקושי בצפיה ראי תגובה 3)
  • מתכון לקציצות דגים ברוטב עגבניות | סנדרה בן דוד
    מתכון לקציצות דגים ברוטב עגבניות | סנדרה בן דוד
  • אולי הקיץ אנחנו נפגש | הר’ ימימה מזרחי
    אולי הקיץ אנחנו נפגש | הר’ ימימה מזרחי
  • הכתר, הקורונה, ושבעת הקבצנים | נורית אילון הירש
    הכתר, הקורונה, ושבעת הקבצנים | נורית אילון הירש
  • תרבות, אנשים !! | הר’ ימימה מזרחי
    תרבות, אנשים !! | הר’ ימימה מזרחי
אירועים ופרסומים
‘תפילה למשה’-  זום של תורה ותפילה לכבוד  ז’ אדר- יום פטירת משה רבנו עם הר’ ימימה מזרחי | שיעור הוידאו השבועי

‘תפילה למשה’- זום של תורה ותפילה לכבוד ז’ אדר- יום פטירת משה רבנו עם הר’ ימימה מזרחי | שיעור הוידאו השבועי

שיעור לראש חודש אדר | הר’ ימימה מזרחי | שיעור הוידאו השבועי

שיעור לראש חודש אדר | הר’ ימימה מזרחי | שיעור הוידאו השבועי

‘הדיברות מדברות אלייך’ | שיעור לפרשת יתרו ושבת מברכים אדר עם הר’ ימימה מזרחי | שיעור הוידאו השבועי

‘הדיברות מדברות אלייך’ | שיעור לפרשת יתרו ושבת מברכים אדר עם הר’ ימימה מזרחי | שיעור הוידאו השבועי

נשים שמחות לכבוד ט”ו בשבט-ערב של צמיחה |  הר’ ימימה מזרחי | בשיתוף עיריית אשדוד ומרכז אשירה

נשים שמחות לכבוד ט”ו בשבט-ערב של צמיחה | הר’ ימימה מזרחי | בשיתוף עיריית אשדוד ומרכז אשירה

אודות אשירה
אתר הצמיחה הרוחנית לנשים “אשירה” הינו אתר אינטרנט המכיל מידע כולל ומגוון לפיתוח וצמיחה מבחינה רוחנית עבור נשות ישראל.

לתנאי שימוש ופרטיות >>
יצירת קשר
מרכז שמים/ אשירה
רחוב יחיאלי 4 נוה צדק תל אביב
טלפון: 0722-146146
טלפון ארה"ב : 347-901-5172
חניה בשפע באזור כולו.
תגובות אחרונות
  • רחלי לוי על הקבצן השישי – אל תעזבי ידיים | שבעת הקבצנים 9 | נורית אילון הירש
  • אשירה אשירה על לעבור את הקיר – סרטה של רמה בורשטין – עכשיו לצפיה באתר אשירה
  • אסנת תירצה אליחי על הקבצן בעל החטוטרת – מושג הצדיק ביהדות | שבעת הקבצנים 8 | נורית אילון הירש
  • רחל על ביגלה ירושלמי – חלות ועוגת שמרים מבצק אחד | נורית אילון הירש
  • יעל גז על נשים שמחות לכבוד ט”ו בשבט-ערב של צמיחה | הר’ ימימה מזרחי | בשיתוף עיריית אשדוד ומרכז אשירה
הירשמי לניוזלטר והישארי מעודכנת
שם פרטי
שם משפחה*
דוא'ל*
מקור של ליד
תנאי שימוש ופרטיות
ashira main1
כל הזכויות שמורות לעמותת "אשירה שמים"

לעזרה או לתשלום טלפוני השאירי הודעה....

גלילה לראש העמוד
loading בטל
הרשומה לא נשלחה - בדוק את כתובות המייל בבקשה!
הפעולה נכשלה, בקשה נסה שוב
מצטערים, הבלוג שלך אינו יכול לשתף רשומות בדואר אלקטרוני.