מתי בפעם האחרונה אפית מתכון של 5 מוצרים ב-5 דקות והבית לא הפסיק להודות לך כל השבוע?…
קרקר בריאות | נורית אילון הירש | מתכונים קלים מלב הבית
מתכון מהיר ובריא, מתאים כתוספת למטבלים, גבינות ומרקים
רשימת המרכיבים
3/4 כוס שומשום/ שומשום מלא/ קצח
5 כוסות קמח
1 אבקת אפייה
1 כוס שמן
2-3 כ פ י ו ת מלח
1/2 1 כוס מים רותחים
אופן ההכנה
שופכים את שומשום (שנבדק קודם) לקערה ומוסיפים 5 כוסות קמח מנופה. מוסיפים אבקת אפייה, כוס שמן ומלח. ליצוק את המים החמים ולערבב הכל עד ליצירת עיסה.
עם הבצק שנוצר ניתן לעשות מגוון צורות של קרקרים. ניתן ליצור מקלות גריסיני. ניתן גם ליצור קרקרים שטוחים: מחלקים את הבצק ומרדדים כל חלק על נייר אפייה עד ליצירת משטח דק (לא דק מידי). לאחר מכן חותכים לחתיכות בעזרת סכין לפי הגודל הרצוי. מניחים את הקרקרים על תבנית ומכניסים לתנור לכ25 דקות על חום של 200 מעלות. רצוי לבדוק ולוודא שהפרוסות שחומות וקשות מעט.
למתכונים נוספים מלב הבית ב”אשירה” לחצי כאן>>
נורית שלום,
ראשית תודה על המתכונים!
טיפ שנראה לי שמאוד מאוד תאהבי!! יש משטח סיליקון (קנו לי דרך אתר אלי אקספרס בכמה שקלים) שמעתי שיש את זה גם במקס סטוק, זה מחליף את נייר האפיה וחוסך הקימוח של השיש וזה פשוט מעולה!!
המשטח נדבק לשיש ולא זז, הבצק לא נדבק למשטח אפשר לרדד עליו בצורה נוחה קלה ונקייה! וזה כמובן רב פעמי ונשטף בכיור עם מים וסבון.
אני מכינה עליו עוגות שמרים עוגיות במילוי תמרים ועוד ועוד.
אפיתי את הקרקרים
בטעות עם כפות מלח ולא כפיות
ולמרות המליחות , גמרו אותם כל כך מהר !
לא שמתי לב אז להוראות האפייה
ואפיתי על 180% בסבלנות.
כולם אהבו את הקרקרים , תודה על המתכון !
שלום נורית
תודה על המתכון של הקרקרים
מבחינתי זהו מתכון אולטימטיבי אני לא מפסיקה להכין אותו ולשדרג טעמים
למשל הוספתי גרעיני דלעת וחמניות גרוסים גס
בפעם אחרת הוספתי שבבי שקדים כשהם גרוסים גס
ואפילו ניסיתי תערובת בצל מטוגן (שבדרך כלל מוסיפים לאורז)
שוב תודה על כל ההשקעה
חנה
תודה על המתכון הנפלא!
יש לי טיפ נוסף עם נייר אפייה:
ע”מ שהמערוך לא יתלכלך (כיוון שרובם מעץ ושטיפה במיים לא מיטיבה איתם)
אני מניחה בבסיס נייר אפיה, בצק, ומעל מוסיםה עוד נייר אפיה (:
מה שמשאיר את המערוך נקי, וכן מועיל לכך שהבצק לא יידבק למערוך.
תוספות שניסיתי עם המתכון:
ניתן לטבל בזעתר, להוסיף בצל טחון, קווקר מהיר הכנה נותן תחושה של שקדים
נורית תודה רבה רבה!!
זה תחליף מעולה לכ השטויות שמוכרים לנו בחוץ…
בתור אחת שגם אני לא קונה קרקרים ומאפים בחוץ אני כל כך כל כך מודה לך על המתכון
כבר הרבה זמן אני מחפשת מתכון כזה!!
ניסיתי פעם ראשונה את העוגה כושית ויצא מדהים חמש דקות עבודה תודה נורית תמשיכי לזכות אותנו…….. והייתי מאוד רוצה ללמוד בישולים בריאים הלוואי שתעשו לנו כך בצורה שהראת על העוגות תודההההה
הי נורית!
שתי שאלות: 1. אפשר להכין עם קמח מלא/קמח 70%?
2. לכמה זמן הקרקרים נשמרים בצנצנת?
תודה!!
היי תחיה
המתכון של הקרקרים הוא לכתחילה מקמח מלא, קרקר בריאות או לא? 😉
הקרקרים יכולים להישאר בסביבות השבוע בצנצנת.
בהצלחה!!
שלום וברכה אשמח לדעת מאיפה קונים את הגלגלת מעץ של הרידוד…תודה רבה!!
הי יפית,
ניתן לקנות את המערוך בחנויות שמתמחות במוצרי אפיה.
בהצלחה:)
ממליצה להוסיף זעתר